Govor

mag. Branislav Rajić

Lep dober dan! Vse članice in člane odbora ter ostale prisotne lepo pozdravljam!

Pričenjam 24. nujno sejo Odbora za gospodarstvo. Obveščam vas, da sta opravičena Edvard Paulič in Jože Lenart. S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red, prva in edina točka – Predlog rebalansa proračuna Republike Slovenije za leto 2020.

Ker v poslovniškem roku ni bilo podanih predlogov za spremembo dnevnega reda ugotavljam, da je določen takšen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA - PREDLOG REBALANSA PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2020, EPA 1328-VIII.

K obravnavi te točke so bili vabljeni: Vlada, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Ministrstvo za finance. Kot gradivo ste prejeli Predlog rebalansa proračuna, ki je objavljen na spletnih straneh Državnega zbora. V skladu s Poslovnikom Odbor za gospodarstvo obravnava predlog rebalansa proračuna kot zainteresirano delovno telo z vidika svoje pristojnosti, torej le tisti del predloga, ki se nanaša na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Odbor lahko vloži amandmaje samo k tistim podprogramom pri določenih neposrednih uporabnikih iz državnega proračuna, ki zadevajo njegovo področje, pri čemer se lahko predlog za spremembo izdatkov na tem področju uravnoteži s predlogom za spremembo izdatkov na drugem področju.

Uvodno besedo dajem predstavnikom ministrstva za finance.

Izvolite.