Govor

Spoštovani, prosim, če se zberemo. Vse članice in člane odbora, vabljene, ter ostale prisotne lepo pozdravljam!

Pričenjam 24. nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino.

Obveščam vas, da se seje zaradi zadržanost ne morejo udeležiti naslednji poslanski kolegi: Leona Merjasca nadomešča Suzana Lep Šimenko, mag. Branislava Rajića nadomešča Mojca Žnidarič, mag. Marka Koprivca nadomešča dr. Franc Trček. Potem imam tudi opravičilo: zaradi službene odsotnosti se opravičuje Ferenc Horváth in pa, kolegica Divjak Mirnik ima tudi pooblastilo… / oglašanje iz dvorane/ Aha, Aljaž Kovačič, sem prebrala ja… Aljaž Kovačič se opravičuje, zato ker ima delo izven sedeža zaradi priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red seje odbora, in sicer, z eno točko - Predlog rebalansa proračuna Republike Slovenije za leto 2020, EPA 1328-VIII. Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov v zvezi z dnevnim redom, je določen takšen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem seje odbora.

Tako prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA. Predlog rebalansa z dne 31. 8. 2020 je objavljen na spletnih straneh Državnega zbora. K točki dnevnega reda sem vabila: Vlado, Ministrstvo za finance, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Odbor za izobraževanje, znanost, šport in mladino je za obravnavo predloga rebalansa proračuna zainteresirano delovno telo, zato ga bo obravnaval na podlagi 166. člena Poslovnika Državnega zbora.

Uvodno besedo dajem predstavniku Ministrstva za finance, da nam na kratko predstavi predlog rebalansa proračuna – pa prosim, če se lahko predstavitev za zapis magnetograma.

Hvala.