Govor

Igor Peček

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi, spoštovani vabljeni gostje.

Začenjam 14. redno sejo Komisije za nadzor javnih financ. Obveščam vas, da do začetka seje nisem prejel opravičil o zadržanosti članov komisije. Na seji pa kot nadomestni član komisije s pooblastilom sodeluje gospod Jože Lenart iz Poslanske skupine Liste Marjana Šarca, ki nadomešča poslanca gospoda Braneta Golubovića. Vse prisotne lepo pozdravljam. Prosim vas, da se zaradi ustreznega zapisa in magnetograma ob vsaki prijavi za razpravo predstavitev z imenom in priimkom ter institucijo iz katere prihajate.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje komisije. Točka 1. poročilo o izvrševanju proračuna Republike Slovenije za leto 2020 v obdobju januar-junij z oznako EPA 1366-VIII ter 2. točka poročilo o upravljanju z javnim dolgom Republike Slovenije za leto 2019.(nadaljevanje Vaših predlogov za spremembo dnevnega reda v predvidenem roku nisem prejel, zato ostaja dnevni red takšen kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA – TO JE POROČILO IZVRŠEVANJU PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2020 V OBDOBJU JANUAR-JUNIJ. Gradiva za to točko so naslednja, poročilo, ki je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora, priloga Slovensko-obveščevalno varnostne agencije k poročilu, ki ste jo članice in pa člani prejeli dne 24. septembra 2020 s posebno pošiljko z oznako interno, mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance z dne 8. 10. 2020, ki je bilo objavljeno na e-klopi na spletnih straneh Državnega zbora. Za obravnavo poročila je komisija matično delovno telo. K tej točki so bili s sklicem seje vabljeni mag. Andrej Šircelj, minister za finance, Ministrstvo za finance in pa Vlada Republike Slovenije. Naknadno pa smo na sejo povabili še predsednico Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance gospo mag. Marijo Lah. Predlagam, da uvod v razpravo podajo predstavniki Ministrstva za finance. Če pa bo želela, vidim pa, da še ni prisotna oziroma je ne opazim, bo dobila besedo tudi predstavnica Državnega sveta, gospa mag. Marija Lah. Gospa državna sekretarka mag. Kristina Šteblaj z Ministrstva za finance imate besedo.