Govor

Monika Gregorčič

Hvala lepa.

Preden nadaljujemo, imam še eno obvestilo o upravičeni odsotnosti in sicer je danes opravičeno odsoten poslanec gospod Marjan Pojbič in Poslanske skupine SDS. Sprašujem, če je še kakšen interes za postavitev vprašanja državnemu sekretarju? (Ne.) Ugotavljam, da ne, zato to točko dnevnega reda zaključujem.

Pri obravnavi naslednjih dveh točk dnevnega reda predlagam, da bi združili obravnavo točk 1a. in 1b. Ali kdo nasprotuje temu predlogu? (Ne.) Ugotavljam, da ne.

Prehajamo torej na 1A. IN 1B. TOČKO DNEVNEGA REDA – 1A. – PREDLOG SPREMEMB PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2021 IN 1B. – PREDLOG PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2022. Gradivo je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora od 1. oktobra 2020.

Predlog sprememb proračuna Republike Slovenije za leto 2021 bomo obravnavali na podlagi 166. člena Poslovnika. Predlog proračuna Republike Slovenije za leto 2022 pa v skladu s tretjim odstavkom 157. člena Poslovnika Državnega zbora in sicer, le z vidika svojih pristojnosti. Torej, le v tistih delih, ki se nanašajo na delovno področje Ministrstva za zunanje zadeve. Obveščam vas, da do tega trenutka nisem prejela nobenega predloga za amandma odbora.

Za dopolnilno obrazložitev predlogov proračunov dajem besedo predlagatelju, predstavniku Ministrstva za zunanje zadeve, državnemu sekretarju, gospodu Tonetu Kajzerju.

Izvolite.