Govor

Hvala lepa.

Prehajamo na določitev dnevnega reda. S sklicem seje ste prejeli dnevni red. Ker dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik, je določen dnevni red seje kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – KRŠENJE ODLOKA O ZAČASNIH UKREPIH ZA ZMANJŠANJE TVEGANJA OKUŽBE IN ŠIRJENJA OKUŽBE Z VIRUSOM SARS-CoV-2 S STRANI MINISTRICE ZA IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST IN ŠPORT, DR. SIMONO KUSTEC. Poslanska skupina Stranke Alenke Bratušek je 25. 9. 2020 vložila zahtevo za sklic skupne seje, nujne seje Odbora za zdravstvo in Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino s točko dnevnega reda – Kršenje odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, s strani ministrice za izobraževanje, znanost in šport, dr. Simono Kustec. Kot gradivo k tej točki ste prejeli: zahtevo poslanske skupine Stranke Alenke Bratušek tudi s predlogi sklepov.

Na sejo so bili vabljeni: predlagatelji zahteve, v njihovem imenu poslanka Maša Kociper; minister za zdravje Tomaž Gantar; ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec; direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek; potem vodja svetovalne skupine v okviru Ministrstva za zdravje prof. dr. Bojana Beović, ki se je tudi opravičila; glavni tajnik Sindikata vzgoje in izobraževanja Slovenije Branimir Štrukelj; Združenje ravnateljic in ravnateljev Slovenije, njihov predsednik Gregor Pečan; Olimpijski komite Slovenije; in pa Zavod Republike Slovenije za šolstvo.

Predno prehajamo na obravnavo te točke dnevnega reda, vas obveščam, da se bomo držali točke dnevnega reda, se pravi tega, kar je zapisno v predlogu, in da pač bomo pač tudi kot predsedujoča opozarjala vse tiste, ki bi se od te točke širili na druga področja, ker za to lahko skličemo kakšno drugo sejo in se pač pogovarjamo na tiste teme. Skratka držite se, prosim, dnevnega reda.

Prehajamo torej na obravnavo omenjene točke. Besedo dajem poslanki predlagatelja Maši Kociper.

Izvolite.