Govor

Edvard Paulič

Spoštovani, pričenjam 21. sejo odbora in pozdravljam vse prisotne.

obveščam vas, da so se za današnjo sejo opravičili naslednje kolegice in kolegi: Franc Kramar iz poslanske skupine SAB in pa Violeta Tomić ter Boštjan Koražija iz poslanske skupine Levica.

Imam pa še eno pooblastilo o nadomeščanju, in sicer poslanko Ivo Dimic nadomešča poslanec Andrej Černigoj.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. s sklicem seje dne 30. 9. 2020 ste prejeli naslednji dnevni red: poročilo o delu in zaključni račun Sklada Kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije za leto 2019, in pa pod točko 2 pobude in vprašanja članov odbora. Ker včeraj do 12. ure nisem prejel predloga za razširitev dnevnega reda oziroma za umik točk, je določen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem seje.

In tako prehajamo na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA, TO JE POROČILO O DELU IN ZAKLJUČNI RAČUN SKLADA KMETIJSKIH ZEMLJIŠČ IN GOZDOV REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2019. Odbor je matično delovno telo, poročilo pa obravnavamo na podlagi 4. odstavka 41. člena poslovnika Državnega zbora.

K obravnavi te točke sem vabil: Vlado; Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije; Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano; ter Kmetijsko-gozdarsko zbornico Slovenije.

Kot gradivo ste prejeli: poročilo z dne 21. 8. 2020 in pa mnenje Komisije Državnega sveta za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano z dne 29. 9. 2020.

Preden dam besedo gospe Ireni Majcen, direktorici sklada, pa sprašujem ali želi besedo minister dr. Podgoršek.

izvolite.