Govor

Spoštovani! Vse članice in člane odbora in vabljene, ter ostale prisotne lepo pozdravljam!

Pričenjam 26. nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji poslanci: Ferenc Horváth ima službeno odsotnost, Branislava Rajića nadomešča Gregor Perič, Jureta Ferjana Nada Brinovšek, mag. Dejana Židana Matjaž Nemec in Luka Mesca Miha Kordiš. To je zaenkrat.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red seje odbora. Pod 1. točko Predlog sprememb proračuna Republike Slovenije za leto 2021, EPA 1385-VIII in pod 2. točko predlog proračuna Republike Slovenije za leto 2022, EPA 1386-VIII. Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov v zvezi z dnevnim redom je določen takšen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem odbora. Odboru predlagam, da združimo obravnavo 1. in 2. točke dnevnega reda. Ali kdo temu nasprotuje? Vidim, da ne.

Prehajamo na obravnavo 1. IN 2. TOČKE DNEVNEGA REDA SKUPAJ.

Gradivo je objavljeno na spletni strani Državnega zbora s sklicem. K točki dnevnega reda sem vabila Vlado, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za finance. Odbor za izobraževanje, znanost, šport in mladino je za obravnavo predlogov proračunov zainteresirano delovno telo.

Uvodno besedo dajem predstavniku Ministrstva za finance, da nam poda sliko predlogov proračunov v celoti. Izvolite, pa če se prosim tudi predstavite za magnetogram.