Govor

Edvard Paulič

Spoštovani kandidat za ministra dr. Jože Podgoršek, spoštovane kolegice in kolegi! Začenjam 23. nujno sejo Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Imamo tri pooblastila, in sicer poslanko Nado Brinovšek nadomešča poslanka mag. Karmen Furman, poslanca Franca Kramarja nadomešča poslanec Marko Bandelli in poslanca Gregorja Židana nadomešča poslanka mag. Meira Hot.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: predstavitev dr. Jožeta Podgorška, kandidata za ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Ker do začetka seje nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Preden začnemo z obravnavo točke, naj vas samo spomnim, da je v skladu s spremenjenim načinom glasovanja poslank in poslancev na sejah delovnih teles glasovanje možno samo z osebno glasovalno oziroma identifikacijsko kartico, ki jo vstavite v čitalnik.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDSTAVITEV DR. JOŽETA PODGORŠKA, KANDIDATA ZA MINISTRA ZA KMETIJSTVO, GOZDARSTVO IN PREHRANO.

Predlog kandidata za ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano z dne 1. 10. 2020 je objavljen na spletnih straneh Državnega zbora. Gradivo ste članice in člani odbora zaradi varstva osebnih podatkov prejeli v varovani predal v sistemu Udis.

Na sejo odbora je k tej točki vabljen dr. Jože Podgoršek, kandidat za ministra.

Dr. Jože Podgoršek, ki je predlagan za ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, se bo v skladu s 112. členom Ustave Republike Slovenije ter prvim in drugim odstavkom 230. člena Poslovnika Državnega zbora predstavil odboru kot pristojnemu delovnemu telesu in odgovarjal na vprašanja članic in članov odbora. Na podlagi predstavitve bo odbor v skladu s prvim odstavkom 231. člena poslovnika sprejel mnenje o ustreznosti predstavitve kandidata, ki ga bom v roku iz prvega odstavka 231. člena poslovnika poslal predsedniku Državnega zbora in predsedniku Vlade.

Na začetku prosim dr. Jožeta Podgorška, kandidata za ministra, da se predstavi odboru. Izvolite.