Govor

Spoštovane kolegice, cenjeni gostje, prav vse lepo pozdravljam!

Pričenjam 34. nujno sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor in vse prisotne še enkrat prav lepo pozdravljam! Obveščam vas, da so se opravičili za današnjo sejo naslednje naše kolegice in kolegi. Iz Poslanske skupine SAB kolegica Janja Sluga, iz Poslanske skupine LMŠ kolega Rudi Medved in iz Poslanske skupine DeSUS Ivan Hršak. S pooblastilom pa na tej seji sodeluje naš kolega Marko Bandelli, ki nadomešča mag. Andreja Rajha in ga prav lepo pozdravljam.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red. Za zagotovitev pitne vode občanom občine Kanal ob Soči. Ker do pričetka seje nisem prejel nobenega predloga za spremembo dnevnega reda, je ta določen kot ste ga prejeli s sklicem seje odbora.

Prehajamo na 1. IN EDINO TOČKO DNEVNEGA REDA – ZAGOTOVITEV PITNE VODE OBČANOM OBČINE KANAL NA SOČI.

Navedeno problematiko bomo obravnavali na podlagi zahteve Poslanskih skupin Levica, SD, LMŠ in SAB. Za sklic nujne seje odbora z dne 2. 10. 2020, ki je objavljen na spletni strani Državnega zbora. Na sejo so bili k obravnavi te točke povabljeni predlagatelj Poslanske skupine Levice, SD, LMŠ in SAB, v imenu predlagatelja kolega Marko Bandellija, Ministrstvo za okolje in prostor, Nacionalni inštitut za javno zdravje, direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek, župan občine Kanal ob Soči, Tina Gerbec, Društvo EKO Anhovo in dolina Soče, Eternit Slovenije d.o.o., Salonit Anhovo d.d. Po sklicu je bil dodatno vabljen še Miha Stegel, član civilne iniciative občanov občine Kanal ob Soči.

Prehajam na obravnavo navedene zadeve. Želi predstavnik predlagatelja podati dopolnilno obrazložitev k tej točki?

Kolega Marko Bandelli, izvolite.