Govor

mag. Marko Pogačnik

Spoštovane kolegice in kolegi, začenjam 89. sejo Odbora za zadeve Evropske unije.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti in kot nadomestna članica poslanka gospa Mojca Žnidarič, nadomešča kvoto SMC. Obveščam vas, da so na sejo povabljeni poslanci Evropskega parlamenta iz Republike Slovenije, Urad predsednika Republike Slovenije, Kabinet predsednika vlade ter predstavniki vlade in Državnega sveta. Vse navzoče lepo pozdravljam.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevi red seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo, je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. točko dnevnega reda – ZASEDANJE SVETA EVROPSKE UNIIJE ZA OKOLJE, LUKSEMBURG, 23. OKTOBER 2020. Gradivo k tej točki smo prejeli od vlade 22. Oktobra 2020, na podlagi 8. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in vlado v zadevam Evropske unije.

Naprošam državno sekretarko na Ministrstvu za okolje in prostor, doktor Metko Gorišek, da nam predstavi izhodišče za udeležbo delegacije Republike Slovenije na zasedanju.