Govor

Hvala.

Želi kdo razpravljati? Če razprave ni, potem prehajamo na odločanje in glede na to, da gre za boj proti spolnim zlorabam otrok in glede na to, da razprave ni bilo, predlagam naslednji predlog sklepa; Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo podpira predlog stališča Republike Slovenije do predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o začasnem odstopanju od nekaterih določb direktive 2002/58/ES Evropskega parlamenta in Sveta glede uporabe tehnologij s strani ponudnikov medosebnih komunikacijskih storitev, neodvisnih od številke za obdelavo osebnih in drugih podatkov za namen boja proti spolni zlorabi otrok na spletu, ki ga je predložila Vlada Republike Slovenije in predlaga Odboru za zadeve Evropske unije, da predlog stališča sprejme.

Če ni nobenih pripomb, potem predlagam … želi kdo obrazložiti svoj glas? Ugotavljam, da nihče. Imam občutek, da tele glasovalne naprave ne delujejo. Ja pa ne vem, če bo, ker utripa. To je nekaj narobe.

Glejte da pospešimo, jaz predlagam, da glasujemo javno z dvigom rok, da ne bomo zdajle komplicirali pri zadevi, kjer mislim, da bo itak soglasno. Kdor je za potrditev tega sklepa, naj prosim to potrdi z dvigom rok.

Kdo je za? (14 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

ugotavljam, da je predlog sklepa sprejet in s tem je ta točka dnevnega reda zaključena.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA OZIROMA TOČKO 1 V FORMALNEM SKLICU – OMEJEVANJE DOSTOPA DO INSTRUMENTOV NEPOSREDNE DEMOKRACIJE IN URESNIČEVANJA USTAVNE PRAVICE DO REFERENDUMA.

Tako se uradno glasi naslov točke. Spet bi povabil najprej k besedi predstavnika predlagatelja. Želi predstavnik predlagatelja besedo?

Aha, prosim.