Govor

Violeta Tomić

Pozdravljeni vsi prisotni, kolegice in kolegi! Vse članice in člane odbora in vse vabljene, ter ostale prisotne prav lepo pozdravljam in pričenjam 26. nujno sejo Odbora za kulturo!

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti, naslednji članice in člani odbora: Zmago Jelinčič Plemeniti in Felice Žiža. Na seji kot nadomestni člani in članice odbora s pooblastili pa sodelujejo: poslanka Nataša Sukič nadomešča poslanca Primoža Siterja.

Torej, s sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora, s točko: Transparentnost izplačevanja dodatkov in nagrad na Radioteleviziji Slovenija v času nalezljive bolezni SARS Covid-19. Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov v zvezi z dnevnim redom, je določen takšen dnevni red seje, kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA. Na spletni strani Državnega zbora je s sklicem objavljeno naslednje gradivo: Zahteva Poslanske skupine Slovenske demokratske stranke za sklic nujne seje odbora z dne 14. 10. 2020.

Na sejo so bili vabljeni predstavniki ministrstva, v imenu katerega sta se seje udeležila gospa Ignacija Fridl Jarc in gospod Miro Petek; potem Igor Kadunc, generalni direktor Javnega zavoda RTV Slovenija; Andrej Grah Whatmough, predsednik Nadzornega sveta RTV; Petra Bezjak Cirman, predsednica Sveta delavcev RTV Slovenija; Manica J. Ambrožič, odgovorna urednica informativnega programa se je upravičila; prav tako Marta Razboršek, Aktiv novinarjev RTV Slovenija in opravičila se je tudi Polonca Komar, Služba za komuniciranje RTV Slovenija. Vabljeni so še Združenje novinarjev in publicistov, ter Društvo novinarjev Slovenije.

Zdaj pa predajam besedo predlagateljem zahteve za sklic seje, predstavnici Poslanske skupine Slovenske demokratske stranke, Alenki Jeraj.

Prosim.