Govor

Lidija Divjak Mirnik

Hvala lepa predsednica, za besedo. Lep pozdrav spoštovani gospod minister, gospe in gospodje, kolegice, kolegi.

Zdaj, jaz bi rekla zelo preprosto, to je pač bojkot parlamenta. Bojkot parlamenta v 21. stoletju. To ne samo, da je nezaslišano. Kar se mene tiče, vsi tisti, ki to počno, vemo, kdo je protagonist tega, morajo oditi. Zakaj? Zato, ker je pač njihov cilj prevzeti nadzor nad vsemi sistemi in podsistemi. Zato, ker je pač njihov cilj prevzeti vse in nastaviti svoje »kimače«, tiste, ki kimajo, ki zasedajo položaje, brez da bi za njih osnovne pogoje izpolnjevali, samo z enim ciljem – da podpišejo to, kar se jim da v podpis in da naredijo to, kar veliki vrhovni vodja ukaže. Kar, ne da je grozljivo, jaz se resno sprašujem, kako lahko ti ljudje sploh spijo, da v karmi niti ne začnem razlagati.

In to danes, je bojkot parlamenta. Zakaj? Zaradi ene razprave na Odboru za kulturo, kjer bi razpravljati o tem, da se NGO-je meče iz njihove stavbe. stavbe. Tiste NGO-je, ki seveda opozarjajo, ki so kritični do oblasti in da bi razpravljali o tem, da mogoče ni vse tako črno-belo na RTV, kot prikazuje veliki vodja v svoji basni. To je bojkot parlamenta in to je nezaslišano.

Zdaj, jaz razumem kolege, da so na dopustu danes oziroma, da so službeno odsotni, čeprav me res zanima, kaj počnejo v tej svoji službeni odsotnosti danes, glede na to, da je epidemija, pa da ni prehajanja meja, ampak pustimo ta formalni razlog, do katerega imajo pravico, sploh ni vprašanje. Vendar sem tudi jaz mama, dveh osnovnošolskih otrok, ki imata danes počitnice, pa sem eno uro pa pol v eno smer, iz Maribora, pripeljala v Ljubljano, pa še eno uro pa pol se bom peljala nazaj, če bo sreča mila, če ne bo dve uri ali pa več. In to je ne samo norčevanje iz vseh nas, to je nezaslišana aroganca.

In, predsednica, moj postopkovni predlog pravzaprav je, prvič, da v skladu z 95. členom Poslovnika, mi poveste tukaj, ali so se ti kolegi res opravičili dan pred sejo odbora? Ali so vsaj ta, da rečem, formalni razlog »oddelali« tako, kot je treba ali so bili mogoče še tu celo površni. Ne vem, to me res zanima. In pa drugi moj predlog je, da nemudoma gospoda Zorčiča, predsednika Državnega zbora kontaktirate in ga poprosite, da dovoli, da opravimo to razpravo v ponedeljek ob 9. uri, še preden se začne Programski svet RTV-ja, ker namreč za to gre pri celi stvari. RTV je treba razmontirat, da bo postalo trobilo, ker, ko bo trobilo, potem nam bodo lansirali pač veliko resnico velikega vodje in to je to, za kaj gre, vse ostalo pa mi tukaj lahko razlagamo še 200 ur. Za to gre, za nadzor in diktaturo.

Hvala lepa.