Govor

Marko Bandelli

Hvala predsednica za besedo.

Mislim, spoštovani minister in državna sekretarka, pa vsi cenjeni gostje, danes prisotni tukaj, kot vidite, jaz mislim, da je več kot očitno, da nas aktualna koalicija ima popolnoma vse za norce. Zdaj, nedopustno in skrajno neresno je, da so se vsi poslanci koalicije opravičili. Za tako pomembno sejo, po mojem mnenju, ko gre za, če bi tako rekli, »obelodanjenje« umazanega procesa podjarmljenja javnih medijskih servisov.

Zdaj, predlagam predsednica, da poslanci, ki so se opravičili danes tukaj, neupravičeno, po mojem mnenjem, osebnem, s tem bojkotiranjem demokratične izvedbe seje, ker to je bila demokratična izvedba ene seje, kjer bi lahko vsi povedali, kaj mislimo in kaj si mislimo o tej Vladi in z izkazom tega demokratičnega nestrinjanja, če bi tako rekel, kajne, bom rekel škodljive Vlade, v tem trenutku in ne bom zadržal te besede in da ugotovite, zakaj niso dobili zamenjave, ker po pravilniku, se lahko opravičijo na odboru, ampak morajo dobiti zamenjavo. SDS stranka ima 26 poslancev. Iz 26 poslancev niso dobili včeraj 5 poslancev, da so tukaj zamenjali, da smo lahko sklepčni. To je sramota, stranke same, vladajoče, ki je nalašč to naredila.

In zato tudi predlagam, da predlagate predsedniku Državnega zbora, da ugotovi njihovo opravičenost in drugače, da se jim ta dan odtrga od plače.

Hvala, to je moj predlog.