Govor

Edvard Paulič

Spoštovani, pričenjam 22. sejo Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Imamo eno pooblastilo. In sicer iz kvote SMC bo na seji prisotno poslanka Monika Gregorčič. Prehajamo na določitev dnevnega reda seje Odbora. S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: Letno poročilo o poslovanju družbe Slovenski državni gozdovi, d.o.o. v letu 2019 in pod točko dva Pobude in pa vprašanja članov Odbora. Ker do včeraj do 12. ure nisem prejel predloga za razširitev dnevnega reda oziroma za umik kakšne od točk dnevnega reda, je določen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem seje.

Prehajamo torej na 1. TOČKO, TO JE OBRAVNAVO LETNEGA POROČILA O POSLOVANJU DRUŽBE SLOVENSKI DRŽAVNI GOZDOVI, D.O.O. V LETU 2019. Odbor je matično delovno telo, Poročilo pa obravnavamo na podlagi četrtega odstavka 41. člena Poslovnika Državnega zbora. Zakon o gospodarjenju z gozdovi v lasti Republike Slovenije v 31. členu določa, da družba enkrat letno, najpozneje do 31. oktobra, državnemu zboru pošlje letno poročilo o poslovanju v preteklem letu, ki temelji na prikazu doseganja ciljev gospodarjenja z državnimi gozdovi iz tega zakona.

K obravnavi te točke sem vabil Vlado, Slovenske državne gozdove, d.o.o., Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije, Zavod za gozdove, Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije, Gozdarsko inšpekcijo, Zvezo lastnikov gozdov Slovenije pa Državni svet. S sklicem seje ste prejeli Poročilo z dne 28. 8. 2020 in pa mnenje Komisije Državnega sveta za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano z dne 20 10. 2020.

V času pred sejo sem bil obveščen, da bo minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano prisoten okvirno do pol šeste ure, potem ima neodložljive obveznosti. Tako, da sedaj pričenjamo s to točko in besedo najprej dajem predstavniku Slovenskih državnih gozdov, gospodu Samu Mihelinu. Izvolite.