Govor

Spoštovani. Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam. Pričenjam 27. nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani oziroma članice odbora. Zaenkrat imamo opravičenega kolega Ferenca Horvata.

Na današnji seji pa s pooblastilom nadomešča mag. Marka Koprivca kolega Matjaž Han.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red seje odbora: pod 1. točko predlog Zakona o dopolnitvah Zakona o šolski prehrani, skrajšani postopek, EPA 1434-VIII. Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov v zvezi z dnevnim redom, je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem seje odbora.

Se pravi smo pri 1. TOČKI DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG ZAKONA O DOPOLNITVAH ZAKONA O ŠOLSKI PREHRANI, skrajšani postopek.

V zvezi s to točko ste prejeli gradivo, ki je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora: predlog zakona; zahtevo za sklic izredne seje Državnega zbora; dopis občinskim svetom in županom občin in mestnih občin. Dodatno pa ste prejeli še: mnenje Zakonodajno-pravne službe; mnenje Vlade; mnenje Skupnosti občin Slovenije; mnenje občine Lukovica; mnenje Mestne občine Ljubljana.

K tej točki dnevnega reda sem vabila, kot je razvidno seveda iz sklica seje, zato ne bom vse naštevala, ampak pri posameznem seveda oglašanju oziroma besedi bom pozvala. Dodatno pa sem vabila še: Zvezo prijateljev mladine Moste, gospo Anito Ogulin.

Odbor bo predlog zakona obravnaval na podlagi 126. člena poslovnika. Amandmaji k predlogu zakona se vlagajo do začetka njegove obravnave na seji odbora, tako da smo danes tik pred sejo prejeli amandma poslanskih skupin SD, Levica, LMŠ in SAB.

Odboru predlagam, da v skladu s tretjo alinejo prvega odstavka 128. člena poslovnika ob koncu razprave glasujemo o vseh členih skupaj. Kdo temu nasprotuje. Ugotavljam, da ne.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona.

Želi predlagatelj zakona podati dopolnilno obrazložitev k členom predloženega zakona? Ja.

Kolega Matjaž Han, izvolite.