Govor

Članice in člane odbora ter vabljene lepo pozdravljam! Začenjam 28. nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednje članice in člani odbora: Maša Kociper, Lidija Divjak Mirnik in Ferenc Horváth. S pooblastilom pa na seji sodeluje namesto Željka Ciglerja Miha Kordiš.

S sklicem seje ste prejeli predlog dnevnega reda z eno točko, in sicer: Modeliranje covida-19 v Sloveniji. Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – MODELIRANJE COVIDA-19.

Gradivo je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora. K tej točki dnevnega reda sem vabila predstavnike institucij, ki so razvidni iz sklica seje, zato jih ne bom naštevala.

Uvodoma bi povedala, da sem vesela in počaščena, da imamo na Odboru Državnega zbora za izobraževanje, znanost, mladino in šport možnost uvida v modeliranje covida-19, o katerem v zadnjem času poteka veliko javnih diskusij, zdravstvene, zato dajem najprej besedo predstavniku Ministrstva za izobraževanje,

7.35 – (NB)

(nadaljevanje): šport in mladino, če želi besedo državni sekretar, Damir Orehovec imate besedo.