Govor

Violeta Tomić

Spoštovani predsednik. Jaz vas še enkrat pozivam, da omogočite demokratični proces, kajti ta zakon obravnava kar milijardo javnih sredstev. In zato je zelo pomembno, da so razdeljena ta sredstva pač pošteno in tako kot misli tudi opozicija in tako kot mislijo deležniki, o katerih odločamo.

Veste, vi pravite, da ste vabili vse, ki so relevantni za to odločanje, ampak razumeti moramo, da odločamo o stiskah mnogih zaposlenih, ki trenutno ne morejo opravljati svojega dela, ki nimajo možnosti prevozov, ki delajo v nemogočih razmerah. In predstavnike teh ljudi, mi konec koncev tukaj sedimo kot predstavniki tudi teh zaposlenih, o katerih danes govorimo. In najmanj, kar je, je, da poleg Zakonodajno-pravne službe, Vlade se seveda in koalicije, da poleg opozicije slišite tudi tiste, ki predstavljajo mnenja zaposlenih. Zaposleni so tisti, ki so naši davkoplačevalci in ki so tisti, zaradi katerih pravzaprav mi opravljamo te funkcije, ki jih opravljamo.

Tako, da moj postopkovni predlog drugič je isti: povabite jih vendarle na sejo. Kajti brez dialoga, brez socialnega dialoga ni dobrih odločitev. Enostranske odločitve niso nikoli dobre in niso pravilne.