Govor

Spoštovani!

Prosim, če zasedete mesta, da lahko pričnemo z 29. nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino. Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednje članice in člani odbora: Ferenc Horvat, Maša Kociper in da Luka Mesca nadomešča Nataša Sukić.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red seje odbora: Predlog Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije Covid-19 nujni postopek EPA 1472/VIII zainteresirano delovno telo obravnava na podlagi prvega odstavka 41. člena Poslovnika državnega zbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov v zvezi z dnevnim redom je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem.

Smo pri 1. TOČKI DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG ZAKONA O INTERVENTNIH UKREPIH ZA OMILITEV POSLEDIC DRUGEGA VALA EPIDEMIJE COVID-19.

V zvezi s to točko ste prejeli gradivo, ki je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora se pravi predlog zakona in zahtevo za sklic nujne seje. Dodatno pa boste še prejeli prispevek Dijaške organizacije Slovenije. K tej točki dnevnega reda so bili vabljeni kot je razvidno iz sklica same seje. Seveda pa smo še dodatno vabili to pa so dr. Robert Repnik direktor Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, dr. Franci Demšar direktor Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu, dr. Barbara Toplak Perovič predsednica Skupnosti samostojnih visokošolskih zavodov, dr. Boris Dular predsednik Državne komisije za poklicno maturo, dr. Martina Tavčar Kranjc predsednica Državne komisije za splošno maturo, Maja Kalin predsednica Dijaške organizacije Slovenije. Državni zbor je v skladu s prvim odstavkom 41. člena Poslovnika Državnega zbora zainteresirano delovno telo za obravnavo navedenega predloga zakona. Ker predlog zakona naš odbor obravnava kot zainteresirano delovno telo predlagam, da razpravo omejimo na razpravo o tistih členih, ki se nanašajo na delovno področje našega odbora. Glede na to, da je potrebno tudi naš odbor nekje zaključiti 15 minut pred 11. prosim vse, da se v skladu s tem držimo tudi pri samih razpravah. Najprej sprašujem predstavnika predlagatelja zahteve za sklic nujne seje, če želi besedo? (Ja.) Besedo dajem Željku Ciglerju.

Izvolite.