Govor

Spoštovane kolegice poslanke in kolegi poslanci, vsi vabljeni in prisotni na današnji seji odbora prav lepo pozdravljeni! Veseli me, da smo se srečali in da ste vsi tudi zdravi.

Obveščam vas in da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti oziroma imamo pooblastila za naslednje člane; gospod Jure Ferjan bo nadomeščal poslanko mag. Karmen Furman. Dobrodošel na naši seji. Poslanec Andrej, mag. Andrej Rajh bo nadomeščal Vojka Starovića, dobrodošel. In pa Ivo Dimic, našo članico bo nadomeščal kolega Andrej Černigoj, tudi lepo pozdravljen in dobrodošel.

Pričenjam s tem tudi sejo, tako da bi prešli na določitev dnevnega reda. S sklicem seje dne 9. 12. 2020 ste prejeli predlog dnevnega reda seje odbora in sicer za točko dnevnega reda Poziv za sprejetje strokovnih kriterijev ter odobritev sistema »zaprta zanka« in CGM. Zahtevo je podala Poslanska skupina LMŠ za sklic nujne seje in sicer dne 7. 12. 2020 in je objavljena tudi na spletnih straneh Državnega zbora. Ker do pričetka seje ni bilo predlogov za širitev dnevnega reda oziroma za umik točke dnevnega reda, je določen takšen dnevni red seje, kot je bil predlagan s sklicem. Torej, spoštovani in spoštovane!

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – POZIV ZA SPREJETJE STROKOVNIH KRITERIJEV TER ODOBRITVI SISTEMA »ZAPRTA ZANKA« IN CGM.

Glede na to, da smo imeli kar številne vabljene, jih jaz ne bi ponovno prebrala. Bomo pa potem videli kateri so prisotni. Tako da bi sedaj kar predala besedo predlagatelju zahteve, to je Poslanski skupini LMŠ in sicer v njenem imenu Jože Lenart.

Tako da izvolite, beseda je vaša.