Govor

Robert Polnar

Spoštovani gospe in gospodje, kolegice in kolegi! Dobro jutro!

Začenjam 52. nujno sejo Odbora za finance.

Obveščam vas, da nisem prejel nobenega obvestila, da se kdo od poslank ali poslancev današnje seje ne bi mogel udeležiti.

Obveščam pa vas, da na seji kot nadomestni član sodeluje poslanec Gregor Perič, ki nadomešča poslanko Moniko Gregorčič iz Poslanske skupine Stranke modernega centra.

S sklicem seje ste prejeli predlagani dnevni red. Nisem prejel nobenih predlogov v zvezi z dnevnim redom, zato ugotavljam, da je sprejet dnevni red, kot vam je bil poslan z vabilom.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG ZAKONA O INTERVNETNIH UKREPIH ZA POMOČ PRI OMILITVI POSLEDIC DRUGEGA VALA EPIDEMIJE COVID-19.

Predlagatelj zakona je Vlada. Kolegij predsednika Državnega zbora je na 88. redni seji sklenil, da se predlog zakona obravnava po nujnem postopku. Predlog zakona je bil poslan v mnenje tudi inštitucijam lokalnih skupnosti. Kot dodatno gradivo k predlogu zakona smo prejeli mnenje Zakonodajno-pravne službe, skupno mnenje pristojne komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance ter zainteresirane komisije za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide. Prejeli smo tudi mnenja lokalnih skupnosti in celo serijo pisnih pripomb oziroma predlogov zainteresirane javnosti, kar je vse dostopno v okolju Lotus notes. Amandmaji k predlogu zakona se vlagajo do zaključka razprave o posameznih členih na seji odbora. K številnim členom predloga zakona so do sedaj amandmaje vložile poslanske skupine Stranka modernega centra, Liste Marjana Šarca, Socialnih demokratov, Levice, Stranke Alenke Bratušek in Desus. Pričakujemo še amandmaje poslanskih skupin koalicije. Pregled amandmajev boste, tako ko bo dokončan, prejeli na klop.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona. Kolega Kordiš, izvolite, domnevam, da gre za postopkovni predlog. Izvolite, postopkovno poslanec Miha Kordiš.