Govor

Marijan Pojbič

Spoštovane kolegice in kolegi, pričenjam 72. redno sejo Odbora za zunanjo politiko. Dovolite mi, da vas ob začetku seje vljudno prosim, da glede na zdravstveno napotilo tekom celotne seje vzdržujete in spoštujete predpisano medsebojno razdaljo in nosite zaščitne maske. Članice in člane odbora prosim tudi, da preverijo ali imajo identifikacijsko kartico oziroma sedijo na svojem starem sedežu.

Opravičil se ni nihče. To vas moram obvestiti. Na seji s pooblastilom sodelujejo naslednje poslanke in poslanci: Blaža Pavlina nadomešča Andrej Černigoj, Francija Kepo nadomešča Janez Moškrič, mag. Branislava Rajića nadomešča mag. Dušan Verbič in pa Marjana Šarca nadomešča Andreja Zabret.

Pozdravljam vse prisotne. Pozdravljam spoštovanega ministra gospoda dr. Anžeta Logarja, državnega sekretarja na Ministrstvu za zunanje zadeve dr. Stanislava Raščana, državno sekretarko na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Matejo Ribič in pa dr. Smiljano Kres, predstavnico predsednika Urada Republike Slovenije.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli predlog dnevnega reda seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo, je določen takšen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – VPRAŠANJA IN POBUDE ČLANOV ODBORA ZA ZUNANJO POLITIKO. Prvi se mi je prijavil k postavitvi vprašanja mag. Andrej Rajh. Izvolite, beseda je vaša.