Govor

Spoštovani zdaj smo sklepčni. Vsem prav lep pozdrav.

Začenjamo 38. nujno sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo.

Opravičila sta se gospa Janja Sluga in gospod Rudi Medved, gospa Mojca Škrinjar pa nadomešča poslanko Anjo Bah Žibert.

Tako, da glede na to, da včeraj do roka ni bilo nobenih pripomb v zvezi z dnevnim redom, ugotavljam da je dnevni red tak, kot je bil poslan s sklicem seje.

Zdaj predlog širitve pravijo, da je treba še izglasovati. Glede itak gre za vse kar danes obravnavamo, obravnavamo kot dodelitev EU zadeve, tako da verjetno vsi veste, da o tem dokončno odločajo EU odbor, kar pomeni da prvih pet točk pri tem naj bi obravnavali skupaj, posebej naj bi samo glede upravljanja podatkov. Taka je bila tudi prošnja s strani ministrstva. Najprej vprašanj, potem še glede te širitve, če je kakšen predlog oziroma pripomba v zvezi z njo, če ne predlagam, da o tem glasujemo. Jaz bi samo prosil, da preverite če / izklopljen mikrofon/, da preverite če imate vsi kartice, da lahko normalno glasujemo. Dobro, potem dajem predlog širitve na glasovanje. Kdor je za, proti. Samo moment. Aha, okej, zdaj pa bo.

Glasujemo. Kdo je za? (9 za.) Je kdo proti? (Nihče.)

Se pravi je tudi širitev sprejeta.

Zdaj pa res lahko preidemo na obravnavo prvih petih točk skupaj in bi k besedi kar povabil ministra za notranje zadeve, gospoda Aleša Hojsa, ki je danes tudi z nami skupaj s sodelavci. Najprej bi dal besedo njemu, potem sodelavci, kolikor bo minister ocenil, da je to potrebno. Prosim.