Govor

1. TRAK: (VP)

Spoštovane kolegice poslanke in poslanci, pričenjamo s 46. nujno sejo odbora Državnega zbora in se pravi Odbora za zdravstvo, ki je bila sklicana v skladu z 41. in drugim odstavkom 48. člena poslovnika Državnega zbora, in sicer na podlagi zahteve poslanske skupine SD.

In takoj na začetku bi seveda najprej opravičil oziroma prebral zamenjave. Leona Merjasca zamenjuje oziroma on zamenjuje gospo Anjo Bah Žibert. Potem imamo naslednjega Vojkota Starovića zamenjuje mag. Andrej Rajh. Potem imamo naslednje pooblastilo, gospoda Roberta Pavšiča zamenjuje Nik Prebil. In še eno obvestilo, to pa je, da gospod Branko Simonovič se opravičuje zaradi službene odsotnosti od 16. ure dalje.

Zdaj glede na to, da je bila sklicana seja 12. 1. in je bil takrat tudi določen dnevni red in glede na to, da do danes nisem dobil nobenega predloga o razširitvi ali pa umiku točke dnevnega reda, je predlog dnevnega reda naslednji: Predlog priporočil Vladi Republike Slovenije v zvezi z nakupom in uporabo hitrih antigenskih testov. Zahteva poslanske skupine SD za sklic nujne seje odbora z dne 7. 1. 2021 je bil objavljen na spletnih straneh Državnega zbora.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG PRIPOROČIL VLADI REPUBLIKE SLOVENIJE V ZVEZI Z NAKUPOM IN UPORABO HITRIH ANTIGENSKIH TESTOV.

In s tem seveda predajam besedo predlagatelju točke dnevnega reda.

Gospod dr. Trček, prosim. Imaš besedo.