Govor

Igor Peček

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi, spoštovani vabljeni. Začenjam 18. redno sejo Komisije za nadzor javnih financ.

Obveščam vas, da sta zadržana in se seje ne moreta udeležiti naslednja člana komisije, in sicer dr. Franc Trček in pa mag. Andrej Rajh. Na seji pa kot nadomestna člana s pooblastili sodelujeta gospod Jože Lenart, ki nadomešča poslanca gospoda Braneta Golubovića iz poslanske skupine Lista Marjana Šarca, in pa mag. Dejan Židan, ki nadomešča poslanko mag. Bojano Muršič iz poslanske skupine SD.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje komisije, in sicer prva točka je revizijsko poročilo Računskega sodišča, računovodski izkazi in pravilnost poslovanja Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije v letu 2018. In pa druga točka, revizijsko poročilo Računskega sodišča Republike Slovenije, računovodski izkazi in pravilnost poslovanja zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije v letu 2018.

Vaših predlogov za spremembo dnevnega reda v predvidenem roku nisem prejel, zato je določen takšen dnevni red seje, kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA – REVIZIJSKO POROČILO, RAČUNOVODSKI IZKAZI IN PRAVILNOST POSLOVANJA ZAVODA ZA POKOJNINSKO IN INVALIDSKO ZAVAROVANJE SLOVENIJE V LETU 2018.

Revizijsko poročilo z dne 23. 10. 2020 je bilo objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora s sklicem seje. Na sejo so k tej točki vabljeni gospod Tomaž Vesel, predsednik Računskega sodišča, gospod Marijan Papež, generalni direktor Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, Računsko sodišče in pa Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije.

Predlagam, da razpravo opravimo tako, da bodo najprej predstavniki Računskega sodišča predstavili revizijo, nato pa bodo besedo dobili še predstavniki Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. Tako besedo dajem predstavnikom Računskega sodišča, da povedo ugotovitve iz revizije.

Gospa Musar, imate besedo, prosim pa, da se na začetku predstavite s polnim imenom in pa funkcijo. Hvala lepa.