Govor

Spoštovani, vsem prav lep pozdrav. Hvala za udeležbo danes. Opravičilo zaradi novinarjev, ki so mi dobesedno se postavili na pot, tako da začenjamo s 3 minute zamude.

Začenjamo 39. nujno sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo.

Opravičenih danes za sejo ni, so pa nam dana naslednja pooblastila. Poslanka gospa Mojca Škrinjar nadomešča poslanko gospo Anjo Bah Žibert, poslanka gospa Maša Kociper nadomešča poslanca gospoda Franca Kramarja, poslanec Mihael Prevc nadomešča poslanca gospoda Blaža Pavlina in poslanec gospod Jože Lenart nadomešča poslanca gospoda Rudija Medveda.

Glede dnevnega reda ugotavljam, da do roka ni bilo pripomb v zvezi z njim. S tem je dnevni red določen tako kot je bil poslan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE ZAKONITOST DELOVANJA RAČUNSKEGA SODIŠČA REPUBLKE SLOVENIJE Z VIDIKA INTEGRITETE IN AVTONOMIJE ČLANOV RAČUNSKEGA SODIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE. Skupina poslank in poslancev s prvopodpisanim mag. Brankom Grimsom je 12. 1. 2021 vložila zahtevo za sklic nujne seje odbora s točko dnevnega reda Zakonitost delovanja Računskega sodišča Republike Slovenije z vidika integritete in avtonomije članov Računskega sodišča Republike Slovenije.

Najprej bi besedo pač dal predstavniku predlagatelja.

Postopkovni predlog imate. Prosim.