Govor

Spoštovane kolegice, cenjeni kolegi, vsi gostje, en lep pozdrav in pričenjam 37. nujno sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor in vse prisotne še enkrat prav lepo pozdravljam.

Obveščam vas, da se je za današnjo sejo opravičil naš poslanski kolega Dušan Šiško, iz Poslanske skupine Slovenske nacionalne stranke.

Prehajamo na določitev dnevnega reda odbora. S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: 1. točka – Potresna ogroženost stanovanjskih stavb v primeru močnega potresa v Republiki Sloveniji.

Ker do pričetka seje nisem prejel nobenega predloga za spremembo dnevnega reda, je ta določen kot ste ga prejeli s sklicem seje odbora.

Prehajamo torej na 1. TOČKO - in edino – DNEVNEGA REDA – POTRESNA OGROŽENOST STANOVANJSKIH STAVB V PRIMERU MOČNEGA POTRESA V REPUBLIKI SLOVENIJI.

Navedeno problematiko bomo obravnavali na podlagi zahteve Poslanske skupine SAB, za sklic nujne seje odbora z dne 13. januarja 2021.

Na sejo so bili k obravnavi te točke povabljeni predlagatelj - Poslanska skupina SAB, Ministrstvo za okolje in prostor, Agencija Republike Slovenije za okolje, Mestna občina Ljubljana, Zavod za gradbeništvo Slovenije, Univerza v Mariboru, Univerza v Ljubljani, Inženirska zbornica Slovenije. Po sklicu je bil dodatno vabljen še poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije, gospod Srečko Šestan.

Prehajamo na obravnavo navedene točke.

Želi predstavnik predlagatelja podati dopolnilno obrazložitev k zahtevi, gospod poslanec magister Andrej Rajh? (Da.)

Izvolite.