Govor

Robert Polnar

Hvala gospod državni sekretar. Želi kdo razpravljati? Če ne potem predlagam, da odbor odloča o naslednjem predlogu mnenja: Odbor za finance podpira predlog stališča Republike Slovenije predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o digitalni operativni odpornosti za finančni sektor in spremembi uredb številka 1060/2009, 648/2012, 600/2014 in 909/2014, ki ga je predložila Vlada in predlaga pristojnemu Odboru za zadeve Evropske unije, da predlog stališča sprejme. Začenjam glasovanje.

Kdo je za? (14 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Tudi v tem primeru bo poročevalec Odbora na seji pristojnega delovnega telesa poslanec Jure Ferjan. Na ta način zaključujem 2. točko dnevnega reda.

Prehajamo na 3. TOČKO – TO JE ZAHTEVA KONFEDERACIJE NOVIH SINDIKATOV SLOVENIJE NEODVISNOST LJUBLJANA IN DRUGIH ZA OCENO USTAVNOSTI 21. IN 22. ČLENA ZAKONA O INTERVENTNIH UKREPIH ZA POMOČ PRI OMILITVI POSLEDIC DRUGEGA VALA EPIDEMIJE COVID-19, s predlogom za začasno zadrževanje oziroma zadržanje izvrševanja predpisa. Ustavno sodišče je Državnemu zboru dne 27. januarja letos posredovalo zahtevo za oceno ustavnosti in določilo 5-dnevni rok za izjavitev glede začasne zadržanosti in 30-dnevni rok za izjavitev Državnega zbora glede zahteve za oceno ustavnosti. Odboru sta bili v zvezi z zahtevo posredovani mnenji Vlade in Zakonodajno-pravne službe, zato so izpolnjeni poslovniški pogoji za obravnavo. V skladu z 265. členom Poslovnika Državnega zbora bo odbor kot matično delovno telo podal svoje mnenje. K obravnavi te točke so vabljeni Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Zakonodajno-pravna služba. Kot dodatno gradivo k tej točki ste prejeli gradivo Ustavnega sodišča z dne 27. januarja, mnenje Vlade z dne 1. februarja ter mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 2. februarja. Za uvod dajem besedo predstavnici Zakonodajno-pravne službe Državnega zbora gospe Andreji Kurent. Prosim.