Govor

Edvard Paulič

Spoštovani!

Pričenjam 24. sejo odbora in prav lepo pozdravljam vse prisotne in vabljene. S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red; predlog zakona o zagotavljanju zemljišč za izvajanje izobraževalnih ter raziskovalnih in razvojnih dejavnosti s področja kmetijstva in gozdarstva. Pod točko 2 je predlog zakona o nagradi Zlata čebela in pa pod točko 3 razno. Ker do včeraj do 12. ure nisem prejel predloga za razširitev dnevnega reda oziroma za umik kakšne od točk, je določen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O ZAGOTAVLJANJU ZEMLJIŠČ ZA IZVAJANJE IZOBRAŽEVALNIH TER RAZISKOVALNIH IN RAZVOJNIH DEJAVNOSTI S PODROČJA KMETIJSTVA IN GOZDARSTVA.

Odbor je matično delovno telo, predlagateljica predloga pa je Vlada. K obravnavi te točke sem vabil Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Državni svet, Zakonodajno-pravno službo in Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije. Na seji pozdravljam tudi dr. Tomaža Boha, generalnega direktorja Direktorata za znanost. S sklicem seje ste poleg predloga zakona prejeli še mnenje Zakonodajno-pravne službe in pa mnenje Državnega sveta, naknadno pa ste prejeli tudi odgovor Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano na mnenje Zakonodajno-pravne službe in pa stališče Vlade do mnenja Državnega sveta.

Hkrati vas obveščam, da do izteka roka, to je do 3. 2. 2021 nihče od kvalificiranih predlagateljev ni vložil amandmajev k predlogu zakona.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona v okviru rednega postopka, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o členih predloga zakona, ki ima 16. členov.

Na začetku dajem besedo ministru za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, dr. Jožetu Podgoršku za uvodno predstavitev.

Izvolite.