Govor

Robert Polnar

Spoštovane gospe in gospodje! Dobro jutro. Lepo pozdravljeni.

Pričenjam 31. sejo Odbora za finance. Nisem prejel nobenega obvestila, da bi katera poslanka ali kateri poslanec bil zadržan in se današnje seje ne bi mogel udeležiti. Prav tako do tega trenutka še nisem prejel pooblastil za nadomeščanje. S sklicem seje ste prejeli predlagani dnevni red seje odbora. Članice in člane Odbora obveščam, da smo dne 9. februarja, se pravi včeraj, prejeli s strani Poslanskih skupin Socialni demokrati, LMŠ, SAB in Levica, predlog za umik 2. točke dnevnega reda današnje seje. Druga točka je predlog Zakona o nacionalnem demografske skladu, druga obravnava. Ali želi predstavnik predlagatelja umika točke podati mnenje o tem predlogu? Ne želi. Ali želi predstavnik Ministrstva za finance podati mnenje o tem predlogu? Tudi ne. Ali želijo predstaviti stališča o predlogu za umik točke dnevnega reda, predstavniki Poslanskih skupin? Tudi ne.

Zato ugotavljam, da prehajamo na odločanje o predlogu. Odločamo torej o predlogu za umik 2. točke dnevnega reda s seje odbora.

Glasujemo.

/ oglašanje iz klopi/ ne dela.

/ izključen mikrofon/

… da ponovno vstavite kartice. Preverite delovanje glasovalne naprave. Predno preidemo na glasovanje, imam pooblastilo in sicer poslanec Miha Kordiš nadomešča poslanca Primoža Siterja iz Poslanske skupine Levica.

Zdaj bom ponovil glasovanje. Glasujemo torej o predlogu sklepa, da se umakne 2. točka dnevnega reda današnje seje.

Glasujemo.

Kdo je za? (6 članov.) Kdo je proti? (11 članov.)

Ugotavljam, da predlog za umik 2. točke dnevnega reda ni sprejet.

V poslovniškem roku nisem prejel drugih predlogov v zvezi z dnevnim redom, zato ugotavljam, da je določen takšen dnevni red, kot ste ga prejeli z gradivom. Preden nadaljujemo, pooblastilo – poslanec Soniboj Knežak nadomešča poslanca Matjaža Hana iz Poslanske skupine Socialnih demokratov.

Prehajamo torej na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – POROČILO GLEDE OPRAVLJENEGA NADZORA DRUŽBE ZA UPRAVLJANJE TERJATEV BANK TER IZDANIH PISNIH USMERITEV ZA OBDOBJE OD 1. JULIJA DO 30. SEPTEMBRA 2020.

V okviru te točke gre za obravnavo poročila na podlagi drugega odstavka 4. člena Zakona o ukrepih Republike Slovenije za krepitev stabilnosti bank.

K tej točki so vabljeni predstavniki DUTB, to je Matej Pirc, glavni izvršni direktor ter predstavniki in predstavnice Ministrstva za finance.

Najprej dajem besedo predstavniku Ministrstva za finance, to je minister, gospod Andrej Šircelj. Prosim.