Govor

Spoštovani. Vse članice in člane odbora, vabljene, ter ostale prisotne lepo pozdravljam!

Pričenjam 31. nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti Ferenc Horváth, kot član odbora, zaradi službene obveznosti in pa kolega Željka Cigler nadomešča Nataša Sukič.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red seje odbora, z eno točko: Spolno nadlegovanje v akademskem prostoru. Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov v zvezi z dnevnim redom, je določen takšen dnevni red seje, kot je bil predlagan s sklicem.

Smo torej pri 1. TOČKI DNEVNEGA FREDA – SPOLNO NADLEGOVANJE V AKADEMSKEM PROSTORU. Na spletni strani Državnega zbora je s sklicem objavljena zahteva Poslanskih skupin SDS, SMC in NSi za sklic nujne seje odbora, z dne 26. januarja 2021. Včeraj pa ste v varni predal prejeli tudi gradivo gospe Astrid Prašnikar, z dne 2. februar 2021.

K točki dnevnega reda so bili vabljeni, tako kot je razvidno iz sklica, zato ne bom brala, dodatno pa sem vabila predstavnici raziskovalne iniciative Rezistenca – Tonjo Jerele in Anamarijo Planšak, ter direktorico Inštituta 8. marec Niko Kovač.

Besedo dajem predlagateljem zahteve za sklic nujne seje, se pravi, Mojci Škrinjar Poslanske skupine SDS.

Izvolite, Mojca.