Govor

Spoštovani, vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam. Pričenjam 32. nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani in članice odbora: Ferenc Horvat zaradi službene odsotnosti.

In da našega člana Sama Bevka nadomešča Gregor Židan.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red seje odbora: 1. točka, ponovno izvajanje pouka na daljavo v Obalno-kraški in zasavski statistični regiji ter posledice dolgotrajnega zaprtja šol in izolacije na duševno zdravje otrok in mladostnikov. Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov v zvezi z dnevnim redom, je določen takšen dnevni red seje kot je bil predlagan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PONOVNO IZVAJANJE POUKA NA DALJAVO V OBALNO-KRAŠKI IN ZASAVSKI STATISTIČNI REGIJI TER POSLEDICE DOLGORRAJNEGA ZAPRTJA ŠOL IN IZOLACIJE NA DUŠEVNO ZDRAVJE OTROK IN MLADOSTNIKOV.

Na spletni strani Državnega zbora je s sklicem objavljena zahteva poslanske skupine Alenke Bratušek, Poslanske skupine Liste Marjana Šarca, poslanske skupine Socialnih demokratov in Poslanske skupine Levica za sklic nujne seje odbora z dne 1. februar 2021.

K točki dnevnega reda so bili vabljeni, kot je razvidno iz sklica, bi pa samo povedala, da se je samo, sem prejela tri opravičila: ministrica za izobraževanje, znanost, šport dr. Simona Kustec; Nacionalni inštitut za javno zdravje, vodja svetovalne skupine v okviru ministrstva za zdravje. Dodatno pa sta vabljena še dr. Vinko Logaj, direktor Zavoda Republike Slovenije za šolstvo, ter izr. prof. dr. Maja Drobnič Radobuljac, Medicinska fakulteta.

Besedo dajem predlagateljem zahteve za sklic nujne seje, to so poslanske skupine Stranke Alenke Bratušek, poslanska skupina Liste Marjana Šarca, poslanske skupine Socialnih demokratov in poslanska skupina Levica. Sprašujem, kdo bo govoril v imenu predlagatelja.

Maša Kociper, izvolite.