Govor

Spoštovane kolegice in kolegi, spoštovani vabljeni nadaljujem 26. sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor, ki je sedaj odprta za javnost.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA PREDLOG DEKLARACIJE O USMERITVAH ZA DELOVANJE REPUBLIKE SLOVENIJE V INSTITUCIJAH EVROPSKE UNIJE V OBDOBJU 2021-2024.

S sklicem ste kot gradivo prejeli: predlog deklaracije z dne 9. 2. 2021, ki je objavljen na spletni strani Državnega zbora. K tej točki so bili vabljeni Ministrstvo za infrastrukturo, Ministrstvo za okolje in prostor ter Ministrstvo za zunanje zadeve. Uvodna obrazložitev. Predlog deklaracije je Državnemu zboru v obravnavo predložila Vlada in sicer na podlagi drugega odstavka 5. člena Zakon o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije ter drugega odstavka 154.f člena Poslovnika Državnega zbora. Odboru bo predlog deklaracije v obravnavo kot matično delovno telo na podlagi prvega, drugega in tretjega odstavka 154.g člena Poslovnika Državnega zbora in pri tem pozornost namenil tistim delom predložene deklaracije, za katero obravnavano je vsebinsko oziroma delovno pristojen. Svoje mnenje k predložitvi deklaracij z morebitnimi amandmaji, ki jih bo sprejel bo poslal pristojnemu odboru Državnega zbora za obravnavo teh aktov to pa je Odbor za zadeve Evropske unije. Predlogi za amandmaje odbora se lahko predložijo do konca razprave s predloženo deklaracijo na današnji seji. Prehajamo k predlogu deklaracije. Besedo dajem predstavniku Vlade, da poda dodatno obrazložitev k predlogu dokumenta. Želi besedo predstavnik Ministrstva za zunanje zadeve?

Izvolite.