Govor

Spoštovane kolegice in kolegi!

Pričenjam 24. nujno sejo Odbora za obrambo, ki je bila sklicana na podlagi 47. in drugega odstavka 48. člena Poslovnika Državnega zbora. Pozdravljam vse prisotne, predstavnike ministrstva. Ugotavljam, da predstavnika ministrstva še ni. Se bo nam pridružil, so pa predstavniki Slovenske vojske na tem mestu, tako da vse skupaj lepo pozdravljam. Pozdravljam tudi državnega sekretarja v kabinetu predsednika Vlade, gospoda mag. Bojana Pograjca. Pozdravljam tudi brigadirja Uroša Paternusa, načelnika štaba in seveda tudi vse ostale vabljene.

Obveščam vas, da se je za današnjo sejo opravičil kolega poslanec Jani Ivanuša in da je svojo odsotnost opravičil tudi Boštjan Šefic iz Urada predsednika republike. Imam pa pooblastilo, da poslanec Rudi Medved na današnji seji Odbora za obrambo nadomešča poslanca Marjana Šarca. S sklicem ste prejeli naslednji dnevni red, z edino točko dnevnega reda, to je strankarsko delovanje oziroma politični shod SDS in NSi v vojaških objektih in enotah Slovenske vojske. Ker nisem prejel predloga za razširitev dnevnega reda oziroma za umik predlagane točke z dnevnega reda, je določen dnevni red seje, kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo torej na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – STRANKARSKO DELOVANJE OZIROMA POLITIČNI SHOD SDS IN NSi V VOJAŠKIH OBJEKTIH IN ENOTAH SLOVENSKE VOJSKE.

Poslanska skupina Levica je 16. februarja vložila zahtevo za sklic nujne seje Odbora za obrambo z že omenjeno točko dnevnega reda.

Besedo dajem predstavniku predlagatelja, poslancu Levice, Mihi Kordišu.

Izvolite, kolega.