Govor

Andrej Šircelj

Ja, saj bom zelo kratek. Glejte, jaz sem sam povedal, da sem sodeloval v različnih, na različnih okroglih mizah s strokovnjaki iz tega področja, tudi iz Ekonomske fakultete. Tukaj ne bom imenoval, zaradi tega, ker bom koga pozabil. Da sem sodeloval v razpravi z Zvezo društva upokojencev, da sem sodeloval v javnih razpravah glede tega zakona. Tako da iz tega zornega kota se ne pogovarjamo na Vladi. Na Vladi se pogovarjamo o tem zakonu izključno toliko, kolikor je pač potrebno, da gre skozi vse postopke.

Naslednja zadeva, ki ste jo tukaj omenili je, da enostavno se lahko seštejejo vsi dobički, ki jih danes imajo te družbe – DUTB, SDH in tako naprej, pa KAD in da potem s tem dobimo isto premoženje oziroma iste odnose. To ni res, zaradi tega, ker učinkovitost upravljanja na enem mestu daje vsekakor sinergije. Vsekakor daje sinergije in vsekakor zmanjšuje stroške, tako da iz tega zornega kota enostavno temu pač ne morem pritrditi. Glejte, ni glede sklepov oziroma glede teh sklepov, ki ste jih tukaj predlagali – jaz sem pač mnenje povedal. Fiskalni svet kot neodvisni organ tekoče spremlja vse javnofinančne zadeve v tej državi in to dela bom rekel tekoče in strokovno. Lahko rečem, pritrdim temu, se mu tudi zahvaljujem, tako da iz tega zornega kota jaz mislim, da niti ne rabi po mojem osebnem mnenju nekega posebnega sklepa.

Glede tega, da pa dobite kakršnekoli dolgoročne analize, te dolgoročne analize so bile že predstavljene, imam jih tudi sabo, tako da so na razpolago.