Govor

Luka Mesec

Hvala.

Bom zelo kratek. V bistvu želim odgovoriti na ta zadnji del glede sredstev najprej. Glejte, KAD plača 50 milijonov, imamo pa še SDH, ki vplačuje v proračun. In zdaj, če ta dva damo skupaj, pač dobimo približno toliko, kot vi govorite, 207, 250 milijonov in tako naprej, odvisno od donosa. Vi ne prinašate s tem zakonom nobenih novih sredstev v nobeno proračunsko blagajno, samo pač preusmerjate iz enega žepa v drug žep in to je vse. Tako da prosim, ne zavajat javnosti s takimi številkami.

Drugič, ko pravite, da že šest mesecev se pogovarjamo o tem … se pogovarjate na Vladi, zunaj Vlade pa bore malo, zato sploh imamo danes to sejo. Jaz nikoli še nisem videl, da bi se vi z deležniki, ki danes tukaj sedijo, zares pogovarjali o tem zakonu.

In tretjič, če ste res tako demokratični in transparentni, ne vem kaj imate proti sklepom, kot je, da Komisija za nadzor javnih financ priporoča Fiskalnemu svetu, da se pisno opredeli do tega zakona. Ali pa kaj imate proti sklepu, da predlagamo Vladi, da nam posreduje analizo dolgoročnega vpliva tega zakona na stanje javnih financ. To so pač neke stvari, ki bi morale biti samoumevne, če se pogovarjamo o neki demokratičnosti in transparentnosti.