Govor

… danes ni, je pa kar precej pooblastil, tako da poslanka Maša Kociper nadomešča poslanca mag. Andrej Rajha, poslanec Matjaž Nemec nadomešča poslanca Predraga Bakovića, poslanec Franci Kepa nadomešča poslanko Anjo Bah Žibert, poslanec Nik Prebil nadomešča poslanko Tino Heferle, poslanec Matej T. Vatovec nadomešča poslanca Boštjana Koražijo in poslanec Jani Ivanuša nadomešča poslanca Dušana Šiška. Tudi seveda njim vsem lep pozdrav.

Glede dnevnega reda, prehajamo na določitev… Prosim? (oglašanje iz dvorane) Samo, da preberem tole do konca. Prehajamo na določitev dnevnega reda, to je dne 4. marca sem razširil dnevni red s točko A1. ker je vezana na datum, to je predlog stališče Republike Slovenije do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o spremembi uredbe o vzpostavitvi, delovanju in uporabi schengenskega informacijskega sistema na področju policijskega sodelovanja in pravosodnega sodelovanja v kazenskih zadevah glede vnosa razpisov ukrepov s strani Europola. Glede točke A1 vas obveščam, da je razširitev določena na podlagi 154.d člena Poslovnika Državnega zbora in se bo obravnavala kot prva po vrsti. Drugih predlogov za razširitev oziroma za umik dnevnega reda ni bilo.

Prehajamo torej na obravnavo A1. TOČKE DNEVNEGA REDA - TO JE PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O SPREMEMBI UREDBE O VZPOSTAVITVI, DELOVANJU IN UPORABI SCHENGENSKEGA INFORMACIJSKEGA SISTEMA NA PODROČJU POLICIJSKEGA SODELOVANJA IN PRAVOSODNEGA SODELOVANJA V KAZENSKIH ZADEVAH GLEDE VNOSA RAZPISOV UKREPOV S STRANI EUROPOLA. Vi ste želel postopkovno. Prosim?