Govor

mag. Branislav Rajić

Lep dober dan! Vse članice in člane Odbora za gospodarstvo ter ostale prisotne in vabljene lepo pozdravljam!

Pričenjam 29. nujno sejo Odbora za gospodarstvo. Obveščam vas, da na seji kolegica mag. Elena Zavadlav Ušaj nadomešča kolega mag. Marka Pogačnika in kolegica gospa Nataša Sukič nadomešča kolega Miho Kordiša.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje. S sklicem seje ste prejeli dnevni red Vpliv epidemije COVID-19 na turistično in gostinsko dejavnost. Dodatno pa ste 8. marca prejeli obvestilo o širitvi dnevnega reda z 1.a točko – Predlog stališča Republike Slovenije do predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o tekmovalnih in pravičnih trgih v digitalnem sektorju EPA 1704 VIII EU U997. Razširitev je določena na podlagi 154.d člena poslovnika, ki ureja zadeve EU, po katerem glasovanje ni potrebno. Ker v poslovniškem roku nisem prejel drugih predlogov v zvezi z dnevnim redom, ugotavljam, da je določen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem seje odbora in s širitvijo sprejet. O predlogu dnevnega reda ne bomo razpravljali.

Torej prehajamo na obravnave 1.a točke, torej 1.a točke dnevnega reda – PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O TEKMOVALNIH IN PRAVIČNIH TRGIH V DIGITALNEM SEKTORJU.

Predlagatelj stališča Republike Slovenije je Vlada. Odbor je matično delovno telo za obravnavo te točke, ki jo bo obravnaval na podlagi drugega odstavka 154.h člena Poslovnika Državnega zbora. K tej točki so vabljeni Vlada in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Predstavnika Vlade prosim za dopolnilno obrazložitev predloga stališča, zato bo verjetno besedo prevzel gospod državni sekretar, gospod Simon Zajc.

Izvolite.