Govor

Mateja Udovč

Hvala lepa, kolegica. En lep pozdrav tudi z moje strani, en lep pozdrav vsem navzočim.

Začenjam 32. nujno sejo Odbora za gospodarstvo. Obveščam vas, da zadržanih tudi na Odboru za gospodarstvo ni. Kot nadomestni člani na Odboru za gospodarstvo pa so naslednji: mag. Meiro Hot nadomešča poslanec Jani Prednik, Franca Rosca nadomešča mag. Karmen Furman, Roberta Polnarja nadomešča poslanec Branko Simonovič, Suzano Lep Šimenko nadomešča Lidija Ivanuša, pa Mihaela Prevca nadomešča Aleksander Reberšek.

Prehajamo na določitev dnevnega reda skupne seje. S sklicem ste prejeli naslednji dnevni red skupne seje: Ukrepi za preprečitev zapiranja predelovalnih podjetij, ohranitev gospodarske dejavnosti in zaposlenosti ter vključenosti slovenskih podjetij v deglobalizirane globalne verige. Ker do pričetka seja nisva prejeli predlogov za spremembo dnevnega reda, je dnevni red določen skupne seje, kot je bilo določeno s sklicem seje.

Tako prehajamo na obravnavo 1. IN EDINE TOČKE DNEVNEGA REDA. Poslanske skupine SD, LMŠ, SAB in Levice so 23. 3. 2021 na Odbor za gospodarstvo ter Odbor za delo, družino, socialne zadeve in invalide naslovile zahtevo za sklic nujne seje odborov z navedeno točko dnevnega reda. Kot gradivo k tej točki ste prejeli zahtevo predlagateljev za sklic nujne seje odborov s predlogi sklepov. Na sejo so bili vabljeni predstavnik predlagatelja Jani Prednik, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, Urad Republike Slovenije za makroekonomske analize in razvoj, predstavnik Ekonomsko-socialnega sveta, predstavnik sveta delavcev Adient Slovenj Gradec, predstavnik sveta delavcev Safilo Ormož, ki se je opravičil, in Zveza svobodnih sindikatov Slovenije. Vse udeležence prosiva, da upoštevajo medsebojno razdaljo in uporabljajo zaščitne maske.

Prehajamo na obravnavo navedene zadeve. Želi predstavnik predlagatelja podati dopolnilno obrazložitev k zahtevi?

Gospod Jani Prednik, izvolite.