Govor

Edvard Paulič

Spoštovane kolegice in kolegi, cenjeni gostje, lep pozdrav! Začenjam 26. nujno sejo Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Obveščam vas, da se je za današnjo sejo opravičil član odbora Branko Simonovič. Imamo pa dve pooblastili, in sicer, poslanko Violeto Tomić nadomešča Nataša Sukič in Bojana Podkrajška nadomešča Janez Moškrič.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: Kaj Uredba o varovalnih gozdovih in gozdovih s posebnim namenom, ki jo namerava sprejeti Vlada, pomeni za slovenske gozdove. Ker do začetka seje nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – KAJ UREDBA O VAROVALNIH GOZDOVIH IN GOZDOVIH S POSEBNIM NAMENOM, KI JO NAMERAVA SPREJETI VLADA, POMENI ZA SLOVENSKE GOZDOVE.

Poslanska skupina Socialnih demokratov je dne 30. 3. 2021 vložila zahtevo za sklic nujne seje odbora z navedeno točko dnevnega reda.

Kot gradivo k tej točki ste prejeli zahtevo Poslanske skupine Socialnih demokratov, s predlogoma sklepov, ki naj bi ju odbor sprejel.

Na sejo smo vabili: Poslansko skupino Socialnih demokratov, predlagatelja zahteve, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Zavod za gozdove, Zavod Republike Slovenije za varstvo narave, Biotehniško fakulteto Univerze v Ljubljani ter Umanotero, slovensko fundacijo za trajnostni razvoj.

Začenjamo razpravo. Najprej dajem besedo predstavniku predlagatelja, gospodu Predragu Bakoviću.