Govor

Spoštovani, prosim, če pridete v dvorano. Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam.

Pričenjam 36. nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino. Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani oziroma članice odbora: Ferenc Horvat, na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo Matjaž Nemec namesto Sama Bevka in Gregor Židan namesto mag. Marka Koprivca.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red seje odbora: 1. IN EDINA TOČKA – MAČEHOVSKI ODNOS DRŽAVE DO VRHUNSKEGA ŠPORTA V ČASU EPIDEMIJE Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov v zvezi z dnevnim redom je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem seje odbora.

Smo torej pri 1. točki dnevnega reda. Na spletni strani Državnega zbora je s sklicem seje objavljena zahteva Poslanske skupine SD za sklic nujne seje odbor z dne 31. marec 2021. K točki dnevnega reda so bili vabljeni, kar je razvidno tudi iz samega sklica seje, zato jih ne bom naštevala. Besedo dajem predstavniku predlagatelja zahteve za sklic nujne seje poslancu Poslanske skupine SD Matjažu Nemcu.