Govor

Spoštovane kolegice, cenjeni kolegi, spoštovani vsi gostje!

Pričenjam 38. nujno sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor in vse prisotne še enkrat prav lepo pozdravljam.

Obveščam vas, da se za današnjo sejo ni opravičil nihče. Na seji kot nadomestni člani odbora pa so prisotni kolegice Mojca Žnidarič nadomešča Matejo Udovč iz Poslanske skupine SMC, Dušan Verbič nadomešča kolega Gregorja Periča iz Poslanske skupine SMC, mag. Meira Hot nadomešča Soniboja Knežaka iz Poslanske skupine SD, Matjaž Nemec nadomešča mag. Dejana Židana iz Poslanske skupine SD, Branko Simonovič nadomešča kolega Ivana Hrška iz Poslanske skupine DeSUS. In v se prav lepo pozdravljam.

Prehajamo na določitev dnevnega reda odbora. S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red, točka ena – Problematika ureditve oskrbe prebivalstva slovenske Istre in kraškega zaledja s pitno vodo.

Ker do pričetka seje nisem prejel nobenega predloga za spremembo dnevnega reda je ta določen kot ste ga prejeli s sklicem seje odbora.

Prehajamo torej na 1. TOČKO IN EDINO TOČKO DNEVNEGA REDA - PROBLEMATIKA UREDITVE OSKRBE PREBIVALSTVA SLOVENSKE ISTRE IN KRAŠKEGA ZALEDJA S PITNO VODO. Navedeno problematiko bomo obravnavali na podlagi zahteve Poslanske skupine SAB za sklic nujne seje odbora z dne, 31. Marca 2021, ki je objavljen na spletnih straneh Državnega zbora.

Na sejo so bili k obravnavi tej točki povabljeni predlagatelj Poslanska skupina SAB v imenu predlagatelja naš kolega Marko Bandelli, Ministrstvo za okolje in prostor, minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak ter večje število zunanjih vabljenih, med njimi županjo, župani desetih občin slovenske Istre in kraškega zaledja, predstavniki komunalnih podjetij v tamkajšnjem območju in predstavnike nekaterih civilnih iniciativ.

Prehajamo na obravnavane navedene zadeve. Želi predstavnik predlagatelja podati dopolnilno obrazložitev k zahtevi, kolega Marko Bandelli? Izvolite.