Govor

Blaž Pavlin

Hvala tudi vam.

Kot sem že prej rekel, sama sestava delovnega telesa ni v pristojnosti našega odbora, zato vašega predloga ne bom dal na glasovanje in ne bom prekinil današnje seje Odbora za pravosodje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O USTAVNEM SODIŠČU, ki ga je Državnemu zboru v obravnavo predložil poslanec Jože Tanko in je bil 4. 2. 2021 objavljen na spletnih straneh Državnega zbora.

Kot gradivo, objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora, imamo na voljo še mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 24. 3. 2021 in mnenje Državnega sveta z dne 14. 4. 2021.

K tej točki dnevnega reda so bili vabljeni: predlagatelj, poslanec Jože Tanko, Ministrstvo za pravosodje, Zakonodajno-pravna služba, Državni svet, ki je svojo prisotnost na seji opravičil, ter Ustavno sodišče.

V poslovniškem roku je amandma vložil poslanec Jože Tanko, na mizo pa ste dobili tudi predlog za amandmaje odbora, ki jih imate v pisni obliki.

Začenjam drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona.

Odboru predlagam, da se razprava o vseh členih in vloženih amandmajih združi, v skladu s prvim odstavkom 128. člena Poslovnika Državnega zbora. Po opravljeni razpravi bomo opravili glasovanje o amandmajih ter nato glasovali o vseh členih predloga zakona skupaj. Ali kdo temu nasprotuje? (Ne.) Ugotavljam, da ne.

Besedo dajem predlagatelju predloga zakona Jožetu Tanku, da poda dopolnilno obrazložitev k členom predloženega zakona.

Izvolite.