Govor

Mateja Udovč

Spoštovane kolegice, cenjeni kolegi, spoštovani gostje

Pričenjam 33. nujno sejo Odbora za gospodarstvo in vse prisotne še enkrat prav lepo pozdravljam.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji član odbora, Miha Kordiš Poslanske skupine Levica. Na seji, kot nadomestnega člana pa trenutno nimam nobenega pooblastila.

S sklicem seje ste prejeli tudi dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku ni bilo podanih predlogov za spremembo dnevnega reda ugotavljam, da je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Glede časovnega poteka seje vas obveščam, da v kolikor seje ne bomo zaključili do 22. ure, jo bomo prekinili in nadaljevali v naslednjem tednu in sicer predvidoma je v ponedeljek, 26. aprila 2021. O ponovnem sklicu, če se bo zgodil boste obveščeni naknadno.

Hkrati vse udeležence na seji prosim, da upoštevate medsebojno razdaljo in uporabljate zaščitne maske.

Prehajamo na obravnavo 1. IN EDINE TOČKE DNEVNEGA REDA - PROBLEMATIKA VZPOSTAVITVE PONOVNEGA ZAGONA DEJAVNOSTI V GOSTINSTVU IN V OSTALEM STORITVENEM SEKTORJU.

Poslanska skupina LMŠ je 13. aprila 2021 na Odbor za gospodarstvo naslovila zahtevo za sklic nujne seje z navedeno točko dnevnega reda.

Kot gradivo k tej točki ste prejeli zahtevo za sklic nujne seje Odbora za gospodarstvo z dvema predlogoma sklepoma. Na sejo so bili vabljeni predstavnik predlagatelja zahteve Edvard Paulič, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, ki se je opravičila. Predstavnik sekcije za gostinstvo pri obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, turistično gostinska zbornica Slovenija in Miha Kovačič Industrija srečanj. Dodatno je bil vabljen mag. Iztok Bricelj, predstavnik zbornice industrije sejmov in srečanj, kot zainteresirana javnost.

Prehajamo na obravnavo navedene zadeve. Želi predstavnik predlagatelja podati dopolnilno obrazložitev k zahtevi? Gospod Edvard Paulič, beseda je vaša.