Govor

Andrej Černigoj

Spoštovani gospod predsedujoči, hvala za besedo.

Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo je na 23. seji, dne 20. 4. 2021, obravnaval Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o gostovanju v javnih mobilnih komunikacijskih omrežjih v Uniji, ki ga je 8. 4. 2021 Državnemu zboru na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med državnim zborom in vlado v zadevah Evropske unije posredovala Vlada. Pri obravnavi točke je sodeloval državni sekretar Ministrstva za javno upravo mag. Peter Geršak, ki je kratko predstavil predlog stališča.

Razprava enega samega razpravljavca je podprla podaljšanje pravil, ki urejajo trg gostovanja v Evropski uniji po 1. juliju, hkrati pa je potrdila spremembo najvišje veleprodajne cene, uvedbo novih ukrepov za zagotovitev resnične izkušnje gostovanja kot doma med gostovanjem in razveljavitev drugih ukrepov, ki niso več potrebni.

Odbor je po kratki razpravi v skladu z drugim odstavkom 154.h člena Poslovnika Državnega zbora sprejel naslednje mnenje: »Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo soglasno, z vsemi štirinajstimi glasovi, podpira Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o gostovanju v javnih mobilnih komunikacijskih omrežjih v Uniji, ki ga je predložila Vlada, in predlaga Odboru za zadeve Evropske unije, da predlog stališča sprejme.«

Hvala za besedo.