Govor

Nik Prebil

Ja, hvala lepa, spoštovana predsednica. Minister, lepo pozdravljeni kolegice in kolegi.

Moj postopkovni predlog bo šel v podobno smer, kot postopkovni predlog predlagatelja. Namreč, zadeva, ki ste jo omenila sedaj, da mora biti danes oziroma najkasneje v nekaj dneh, seja sklicana in tudi zaključena, ne drži popolnoma. Sklicana ja, zaključena pa ne in brez kakršnihkoli težav lahko na, seveda, predlog predlagatelja, sejo prekinemo. Kot rečeno, smo že na redni seji, kjer poslanci postavljamo vprašanja spoštovanemu ministru, dobili nekaj odgovorov, nato pa so določena stališča še prišla v javnost, tako s strani bosanskih medijev, hrvaških in tudi nekaterih slovenskih.

Tako da, jaz resnično verjamem v interes predlagatelja, da je zgolj predsednik Vlade tisti, ki lahko na ta vprašanja odgovori in nenazadnje, kljub temu, da minister za zunanje zadeve pravi, da zagovarja tisto, kar je zapisano v strategiji in deklaraciji, pa dvomim, da to isto pot sledi predsednik Vlade, namreč, ne mnogokrat smo že videli, da njegova osebna stališča skrenejo od tistega, kar je zapisano v strategiji in sprejeto na državni ravni.

Tako da, moj predlog temu, da upoštevate željo predlagatelja, sejo prekinete in jo v času, ki bo ustrezal predsedniku Vlade, če mu že lahko gremo v dveh odborih tako na roko, glede na to, da vidimo, da praktično nima več spoštovanja do te institucije in sejo skličete ob, se pravi, razpoložljivem terminu.

Hvala.