Govor

Monika Gregorčič

Spoštovani kolegice in kolegi, pričenjam 30. nujno sejo Odbora za zunanjo politiko!

Tudi sama lepo pozdravljam vse vabljene in vse prisotne na današnji seji in vas obveščam, da imamo danes kar nekaj pooblastil, in sicer: gospod Gregor Perič zapolnjuje kvoto Poslanske skupine SMC, gospa Violeta Tomić - Poslanska skupina Levica, nadomešča dr. Mateja Tašner Vatovca, gospod Andrej Černigoj – Poslanska skupina NSi, nadomešča gospoda Blaža Pavlina, gospod Jani Prednik – Poslanska skupina SD, nadomešča mag. Meiro Hot, iz Poslanske skupine Lista Marjana Šarca gospa Tina Heferle nadomešča gospo Lidijo Divjak Mirnik, ter gospod Igor Peček nadomešča gospoda Marjana Šarca, ter iz Poslanske skupine SDS, gospod Boris Doblekar nadomešča mag. Branka Grimsa, mag. Marko Pogačnik nadomešča gospoda Marijana Pojbiča, gospod Janez Moškrič nadomešča gospoda Francija Kepo, gospod Jure Ferjan nadomešča gospo Mojco Škrinjar, ter gospod Leon Merjasec nadomešča gospoda Ljuba Žnidarja.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje obeh odborov. Ker v poslovniškem roku, s predsednikom mag. Markom Pogačnikom nisva prejela predlogov za njegovo spremembo, je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Preden preidemo na obravnavo 1. točke dnevnega reda, bi vas rada obvestila, da je današnja seja, rezerviran prostor, predviden do 22. ure. V kolikor pa bo potreba, pa mislim, da imamo vsi željo in namen, da današnjo sejo zaključimo tako, da po potrebi bi nadaljevali, ampak, bi se skupaj prizadevali, da zaključimo do 22.-ih.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – URESNIČEVANJE SMERNIC ZA DELOVANJE REPUBLIKE SLOVENIJE DO ZAHODNEGA BALKANA.

14. aprila 2021 ste prejeli zahtevo Poslanske skupine SD za sklic nujne seje odborov, ki je objavljena na spletnih straneh Državnega zbora. Na sejo sva s predsednikom Odbora za zadeve Evropske unije, mag. Markom Pogačnikom, povabila vse, ki so jih v svojih zahtevah za sklic nujne seje odborov predlagali predlagatelji zahteve, dodatno pa je na sejo vabljen tudi gospod Janez Stušek, direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije, na predlog Poslanske skupine SDS.

Besedo za dopolnilno obrazložitev zahteve za sklic nujne seje obeh odborov dajem predstavniku predlagatelja zahteve, gospodu Matjažu Nemcu.

Izvolite. / oglašanje iz dvorane/

Izvolite, postopkovno.