Govor

mag. Marko Pogačnik

Spoštovani kolegice in kolegi, pričenjam 25. nujno sejo Odbora za zadeve Evropske unije!

Obveščam vas, da na seji kot nadomestni članice in člani sodelujejo naslednji poslanke oziroma poslanci: mag. Alenka Bratušek nadomešča poslanca mag. Andreja Rajha, gospod poslanec Jani Prednik nadomešča poslanca mag. Marka Koprivca in gospod poslanec Matjaž Nemec nadomešča poslanca dr. Franca Trčka.

Lepo pozdravljam vse vabljene in prisotne na seji – dr. Anžeta Logarja, ministra za zunanje zadeve, dr. Smiljano Knez, svetovalko predsednika republike za zunanje zadevo, gospo Jernejo Jug Jerše, vodjo predstavništva Evropske komisije v Republiki Sloveniji, gospoda Petra Grka, nacionalnega koordinatorja za Zahodni Balkan na Ministrstvu za zunanje zadeve, dodatno je bil vabljen tudi gospod Janez Stušek, direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije. Prejeli pa smo opravičilo predsednika Vlade.

Predno dajem besedo predsednici Odbora za zunanjo politiko, gospe Moniki Gregorčič, pričakujem od poslank in poslancev, da v skladu s Poslovnikom naredimo vse to, da današnjo sejo zaključimo do 22. ure.

Hvala.