Govor

Lepo pozdravljeni. Spoštovane kolegice poslanke in kolegi poslanci. Lep pozdrav tudi vsem vabljenim in prisotnim na današnji seji odbora.

Pričenjam z 51. nujno sejo Odbora za zdravstvo, ki je sklicana v skladu z 47. in drugim odstavkom 48. člena Poslovnika, na podlagi zahteve Poslanske skupine SD.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani. Alenko Jeraj nadomešča Janeza Moškrič, dr. Franca Trčka nadomešča mag. Marko Koprivc, Vojka Starovića nadomešča dr. Andrej Rajh in pa mag. Bojano Muršič nadomešča Jani Prednik. Prav lepo vsi pozdravljeni.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli predlog dnevnega reda in sicer Nujna uvedba dodatnih ukrepov za omejevanje širjenja virusa covid-19.

Vse kar se tiče seje ste prejeli tudi na spletni strani Državnega zbora.

Ker do pričetka seje ni bilo predlogov za širitev dnevnega reda oziroma za umik točke dnevnega reda, je določen takšen dnevni red, kot je bil predlagan s sklicem.

Se pravi prehajamo na 1. točko dnevnega reda in besedo dajem kar predlagatelju in sicer mag. Dejanu Židanu. Izvolite, beseda je vaša.