Govor

Igor Zorčič

Hvala lepa. Še kdo? Ne. Zaključujem razpravo. Na glasovanje dajem naslednji predlog sklepa. Predlog zakona o dopolnitvi Zakona o dodatku k pokojnini za delo in izjemni dosežki na področju športa se obravnava po skrajšanjem postopku.

Kdo je za? (Soglasno.) Sprejeto.

Prehajam na obravnavo predloga, da se po skrajšanem postopku obravnava predlog sprememb in dopolnitev Poslovnika Državnega zbora. Želi besedo Vojko Starović?

VOJKO STAROVIĆ (PS SAB): Hvala lepa. Gre za spremembe zakona, ki se usklajujejo od leta že 2018

Na Komisiji za poslovnik smo prišli do soglasja, zato mislim, da ni nobenih težav, da zadevo damo v skrajšanem postopku naprej, saj se tiče samo nas, Državnega zbora. Gre se pa za imuniteto, in sicer imuniteto, da se lahko tudi poslancu, če se jo sam odreče, naknadno prizna, če tako odloči Državni zbor. Druga sprememba se pa tiče 118. člena, torej da lahko preldagatelj zakon kadarkoli umakne ali ga nadomesti pred sejo Državnega zbora. To pa pomeni v bistvu, da se ne obravnava nekih zadev, kjer predlagatelj nima več interesa, da se obravnava v taki zadevi, torej nekje olajša postopek. Te dve spremembi sta.

Hvala lepa.